Bergwerff BMW & MINI gaat een mooie toekomst tegemoet

Bergwerff BMW ziet de toekomst positief tegemoet!​

In de 54 jaar dat het familiebedrijf Bergwerff Automotive, bestaat is er een hoop veranderd. Nog steeds vindt het bedrijf verandering belangrijk. “We blijven niet stilstaan. Door te innoveren kunnen we altijd zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de wens van de klant”, aldus directeur Thijs van den Heuvel.

Liefde voor BMW's

De heer J. Bergwerff kocht in 1963 grond van de oliemaatschappij BP. Hier richtte hij Automobielbedrijf J. Bergwerff op, aan de Kleine Haarsekade in Gorinchem. Vanuit deze locatie is het bedrijf uitgegroeid tot een sterke lokale en regionale speler. Ook zijn zoons Dick en Piet deelden de liefde voor BMW. In 1984 kwam Dick erbij als verkoopadviseur en in 1986 ging Piet weken in het magazijn en hield zich later ook bezig met de service. Toen J. Bergwerff in 2001 met pensioen ging namen zijn zoons het bedrijf over. Zijn passie voor auto’s is zo groot dat de inmiddels 87-jarige J. Bergwerff elke dag nog even langskomt om rond te kijken en een praatje te maken.

MINI en BMWi

In 2001 stond ook de eerste generatie MINI’s bij Bergwerff BMW in de showroom. Vanaf het begin af aan werden deze populaire wagens goed verkocht. Later in 2013 kwam er een zeer innovatief automerk bij: BMWi. Thijs: “We vinden het belangrijk om elektrische auto’s aan te bieden. Ze zijn duurzaam en rijden heerlijk. We streven ernaar BMWi occasions te leveren met een steeds hogere range.”

BMW garantie

Vanaf 1 januari 2016 werd Thijs directeur van Bergwerff Automotive. Hij vond dat het tijd werd om te verhuizen naar een nieuw en groter pand: Bannepoort 2 in Gorinchem. Zo konden ze nog meer BMW’s, BMWi’s en MINI’s presenteren in de showroom. Ook voerde hij de Bergwerff garantie in. Vanaf dat moment krijgen klanten twee jaar BMW garantie op hun occasion en op de onderdelen.

Ontzorgen via de website

Ook innoveert het bedrijf op het gebied van internet en sociale media. Zo ontzorgen ze de klanten grotendeels via de website. “Vroeger gingen klanten zes showrooms af voor ze besloten welke auto ze wilden. Dankzij het internet weten ze precies welke auto ze willen hebben. Ze hoeven alleen nog een proefrit te maken. Het komt ook voor dat ze de auto direct via internet kopen, en er worden nu zelfs auto’s verkocht via WhatsApp”, zegt marketingmedewerker Corné Penning. Het is ook mogelijk om onderdelen accessoires van BMW en MINI te kopen via de website. Bergwerff Automotive heeft namelijk een groot magazijn met onderdelen en accessoires van deze merken.  

Autonoom rijden

Niet alleen Bergwerff BMW innoveert, BMW zelf ook. Bergwerff BMW volgt die vernieuwingen op de voet. “We hebben bijvoorbeeld auto’s in de showroom staan die reageren op gebarenbediening”, zegt Corné. “BMW’s die autonoom rijden, dus automatisch afstand houden, automatisch remmen en zelfstandig de rijbaan volgen, gaan we eveneens verkopen. Ik word erg enthousiast van al die nieuwe, moderne technische ontwikkelingen.”

Innoveren en luisteren

“Bergwerff Automotive gaat een mooie toekomst tegemoet, als we blijven innoveren en luisteren naar de behoeften van de klant”, aldus Thijs van den Heuvel. “We streven ernaar het bestaan van dit mooie familiebedrijf nog lang te waarborgen.”

Maak een afspraak