De nieuwe BMW 1 Serie | Bergwerff Automotive B.V. Gorinchem

De nieuwe BMW 1 Serie.

27.05.2019

Sportief, veilig en hoogwaardig afgewerkt.

Met de nieuwe BMW 1 Serie breekt een nieuw tijdperk aan. De derde generatie van dit succesvolle premium compacte model is gebaseerd op het moderne BMW voorwielaandrijvingsplatform. Daarmee combineert de nieuwe BMW 1 Serie het kenmerkende rijplezier van BMW met een aanmerkelijk ruimer interieur. De nieuwe BMW 1 Serie is sportief, veilig en hoogwaardig afgewerkt, heeft een fris design, de nieuwste connectiviteit en is een echte BMW met een sterk eigen karakter.

Met een geavanceerd onderstel, innovatieve technologie en integratie van alle voor de rijdynamiek belangrijke componenten en regelsystemen is de nieuwe BMW 1 Serie aanmerkelijk wendbaarder dan voorheen – zowel met de nieuwe voorwielaandrijving als met de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. BMW heeft tijdens de vijfjarige ontwikkeling van het nieuwe model alle kennis benut die binnen BMW Group is vergaard met voorwielaandrijving in andere modellen. Daarmee heeft de nieuwe BMW 1 Serie een rijdynamiek die ongekend is bij voorwielaangedreven auto’s. De BMW 1 Serie is hiermee de nieuwe norm in het premium compacte segment.

Dankzij moderne voertuigarchitectuur biedt de BMW 1 Serie – van de vorige generaties zijn inmiddels al meer dan 1,3 miljoen exemplaren geproduceerd – in zijn derde generatie duidelijk meer interieurruimte bij bijna gelijke buitenafmetingen. Van die extra ruimte profiteren met name de achterpassagiers, terwijl ook de bagageruimte is gegroeid. De nieuwe BMW 1 Serie is er louter als vijfdeurs. Hij is met een lengte van 4.319 mm precies 5 mm korter dan zijn voorganger. De breedte is met 34 mm toegenomen tot 1.799 mm en de hoogte met 13 mm tot 1.434 mm. De wielbasis bedraagt nu 2.670 mm – 20 mm minder dan de vorige generatie.


BMW 1 series Bergwerff 2019
BMW 1 Series 2019 Bergwerff

Nieuw gezicht, grotere BMW nierengrille.

De nieuwe BMW 1 Serie heeft letterlijk een nieuw gezicht: de karakteristieke BMW nierengrille is groter en nadrukkelijker aanwezig en voor het eerst zijn ook in dit model beide helften ervan in het midden met elkaar verbonden. Het sportieve topmodel, de BMW M135i xDrive (verbruik gecombineerd: 6,8-7,1 l/100 km; CO2- emissie gecombineerd: 155-162 g/km) is voorzien van een markant, op de autosport geïnspireerd rooster met Mesh effect, in plaats van de klassieke verticale spijlen. De koplampen zijn schuin geplaatst en geven de nieuwe BMW 1 Serie een frisse, jeugdige uitstraling. De optioneel te bestellen full-LED-koplampen – desgewenst in een adaptieve uitvoering – ogen bijzonder modern. 

Meer interieurruimte.

In de nieuwe BMW 1 Serie hebben de inzittenden aanmerkelijk meer ruimte dan in zijn voorganger, vooral achterin. De instap is daardoor gemakkelijker en de knieruimte achterin is met 33 mm gegroeid. De hoofdruimte achterin is – indien het panorama-schuifdak aanwezig is – met 19 mm toegenomen. Daarnaast hebben de achterpassagiers 13 mm meer ruimte op ellebooghoogte, terwijl de inzittenden voorin maar liefst 42 mm meer elleboogruimte hebben. De bagageruimte meet nu 380 liter, 20 liter meer dan voorheen. Met de achterbankleuning omgeklapt bedraagt de ruimte zelfs 1.200 liter. Bovendien is de minimale breedte van de bagageruimte toegenomen met 67 mm. En voor het eerst is de BMW 1 Serie ook te bestellen met elektrische bediening van de bagageklep​. 

BMW 1 series 2019 interior Bergwerff
BMW M135i 2019 bergwerff

Introductie

De derde generatie van de BMW 1 Serie beleeft zijn wereldpremière op de allereerste editie van

#NEXTGen – het nieuwe infotainmentplatform van BMW Group – van 25 tot 27 juni 2019 bij BMW Welt in München. Meer informatie over de showroomintroductie en prijzen van de nieuwe BMW 1 Serie volgen eind juni 2019.​


Voor de nieuwe BMW 1 Serie biedt BMW keuze uit 3- en 4-cilinder-in-lijnmotoren van de nieuwste generatie van de BMW EfficientDynamics motorenfamilie. Die zijn dankzij veel kleine verbeteringen zuiniger, schoner en voor een deel sterker dan hun voorgangers. Bij de introductie zijn twee benzine- en drie dieselmotoren met vermogens van 85 kW (116 pk) in de BMW 116d (verbruik gecombineerd: 3,8-4,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 100-110 g/km) tot 225 kW (306 pk) in de BMW M135i xDrive leverbaar. Dit model heeft de sterkste 4-cilinder-in-lijn benzinemotor van BMW Group. De BMW M135i xDrive sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 4,8 seconden (4,7 met M Performance Pack, te bestellen vanaf november 2019), de topsnelheid ligt op 250 km/h (begrensd). Ondanks deze indrukwekkende prestaties heeft dit model genoeg aan 6,8-7,1 l/100 km brandstof, bij een CO2-emissie van slechts 155-162 g/km.