De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé | Bergwerff Automotive B.V. Gorinchem

De nieuwe BMW 8 serie Gran Coupé.

21.06.2019

Een nieuw toppunt van sportiviteit.

BMW breidt het gamma van de nieuwe BMW 8 Serie verder uit met een vierdeurs sportauto in het luxe premium segment. De nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé heeft een onderscheidend karakter, een bijzonder plezierige rijdynamiek, een zeer aansprekend design, is luxueus en biedt meer ruimte voor de achterpassagiers. De sportieve prestaties van de nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé combineren perfect met het verder verbeterde dagelijkse gebruiksgemak en het talent om comfortabel en snel grote afstanden te overbruggen.

De BMW 8 Serie Gran Coupé is het enige model in het segment dat is afgeleid van een tweedeurs sportauto. De BMW 8 Serie Gran Coupé is tegelijk met de BMW 8 Serie Coupé en de BMW M8 GTE – een endurance raceauto - ontwikkeld. De carrosseriestructuur, aandrijflijn en het onderstel zijn nadrukkelijk afgestemd op het leveren van maximale prestaties. Laag zwaartepunt, gelijke gewichtsverdeling voor en achter, lichtgewichtconstructie met gebruik van aluminium, magnesium en met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP), aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie.

Bmw 8 serie gran coupé
BMW 8 Series gran coupé

Individuele luxe met een sportief karakter.

Onderscheidend design, opvallend uiterlijk met de gloednieuwe designtaal van BMW met trefzekere lijnen en uitgestrekte oppervlakken. Kenmerkende proporties, wielbasis 201 mm langer dan die van de BMW 8 Serie Coupé. Elegant vloeiende daklijn loopt over in de achterzijde; dynamisch langgerekt silhouet. Krachtig gevormde schouderlijn bij de C-stijlen, extreem grote spoorbreedte en onderscheidende vormgeving van de achterzijde, die de breedte accentueert en daarmee ook het sportieve karakter van de BMW 8 Serie Gran Coupé.

Adaptieve LED koplampen en LED achterlichten zijn standaard. BMW Laserlight met Selective Beam en extra groot bereik van 600 meter van het grootlicht is optioneel. Het M Sport pakket omvat specifieke design- en uitrustingsdetails: extra grote luchtinlaten, speciaal ontworpen zijskirts en achterbumper, 19 inch lichtmetalen M wielen, M Sportremmen, multifunctionele stoelen, met leder bekleed M stuurwiel, verlichte instaplijsten met M logo. BMW M850i xDrive Gran Coupé is verder voorzien van een voorspoilerextensie, 20 inch lichtmetalen M wielen met high performance banden, speciaal ontworpen M Sportremmen, exclusieve exterieurdetails in Cerium Grey, interieurlijsten in een geweven, roestvrijstalen design en verlichte instaplijsten voorzien van de naam van het model. M Technic Sport Pack is ook te bestellen voor de andere modelvarianten.

Sportief rijden voor vier inzittenden

De sensatie van het rijden in een luxueuze sportauto is op alle zitplaatsen voelbaar. Standaardspecificatie omvat sportstoelen met lederen bekleding Vernasca, schakelpaddles achter het stuurwiel, ambianceverlichting en volledig lederen bekleding voor het instrumentenpaneel en het bovenste deel van de portierpanelen. De buitenste zitplaatsen achterin zijn gevormd als individuele stoelen met geïntegreerde hoofdsteunen. De middelste zitplaats achterin is uitsluitend voor korte ritten geschikt.


Riante zitruimte achterin, met meer beenruimte dan ooit in een BMW coupémodel. Grote deuropeningen maken in- en uitstappen eenvoudiger. Aanzienlijk meer ruimte op schouderhoogte, meer hoofdruimte op alle zitplaatsen dan in de tweedeursmodellen van de nieuwe BMW 8 Serie.

Bmw 8 series gran coupe backseat

Introductie

Wereldpremière van de nieuwe BMW 8 Serie Gran Coupé tijdens het BMW Group #NEXTGen event, dat van 25 t/m 27 juni 2019 plaatsvindt in München; introductie vanaf november in vier modelvarianten.

- BMW M850i xDrive Gran Coupé (brandstofverbruik gecombineerd: 9,9-10,0 l/100 km; CO2 emissie gecombineerd: 226-229 g/km)* met de 390 kW (530 pk) V8-motor

- BMW 840i xDrive Gran Coupé (verbruik gecombineerd: 7,7-7,8 l/100 km; CO2 emissie gecombineerd: 176-179 g/km)* met de 250 kW (340 pk) 6-cilinder-in-lijn benzinemotor

- BMW 840i Gran Coupé (verbruik gecombineerd: 7,4-7,5 l/100 km; CO2 emissie gecombineerd: 168-170 g/km)* met de 250 kW (340 pk) 6-cilinder-in-lijn benzinemotor

- BMW 840d xDrive Gran Coupé (verbruik gecombineerd: 6,2-6,3 l/100 km; CO2 emissie gecombineerd: 162-166 g/km)* met 6-cilinder-in-lijn dieselmotor met 235 kW (320 pk)