St. Patrick's Day vieren met een BMW M8 Gran Coupé Competition!

Auteur: Casper Heij | Drivepact
Videografie: Luuk van Kaathoven

Dit is een BMW M8 Gran Coupé met Competition Pack, uitgevoerd in Irish Green door BMW Individual. We namen de auto mee voor een fotoshoot om St. Patrick's Day in stijl te vieren.

Mooi was die tijd, dat we met vrienden naar buiten konden en lol konden hebben. Feesten, dronken worden, plezier in de kroeg. Maar helaas, op dit moment kunnen we in Nederland niet genieten van zulke mooie avonden. Lockdown, avondklok, het beperkt ons uitgaansleven eigenlijk volledig en helaas zullen we dit jaar dus ook niet op de traditionele manier St. Patrick's Day kunnen vieren. Maar de mensen van Bergwerff BMW hadden een leuke verrassing voor ons, en bedachten een alternatieve St. Patrick's Day viering!

Ze hebben namelijk een schitterend uitgevoerde BMW M8 Gran Coupé Competition in de handelsvoorraad. Door BMW Individual uitgevoerd in -hoe passend- Irish Green. En dat Competition Pack betekent dat je bovenop de standaard 600 pk van de reguliere M8, nog eens 25 pk extra krijgt. En 625 pk leek ons een prima traktatie!

De mensen van Bergwerff vroegen ons een fotoshoot te maken van de M8, bij voorkeur voor een Ierse pub. Dus we checkten wat de beste Ierse pub ter wereld was in de hoop dat we naar Ierland moesten, maar helaas: die zat in Den Haag. Dan maar wat klaverbladen pakken onderweg, dat leek ons ook wel mooi passend in het thema.

We pikten de auto op in Gorinchem, waarna we een rondje door midden Nederland deden en meerdere snelweg klaverbladen konden afvinken. Bij Gorinchem zelf, direct naast het pand van Bergwerff BMW, ligt de mooiste. Die kun je eindeloos nemen zonder dat je ergens een extra afslag hoeft te pakken of hoeft te keren. Helaas zijn de meeste andere klaverbladen geen volledige klaverbladen meer, maar dat mag de pret niet drukken. En het vooruitzicht dat we aan het eind van onze route een donkergroene auto voor een donkergroene gevel kunnen fotograferen is ook fijn!

Je kunt zeggen wat je wil van de huidige line-up van BMW, maar de M8 Gran Coupé ziet er ontzettend lekker uit. Zeker met het Competition Pack, wat net wat agressie toevoegt in de vorm van wat carbon details. Wij houden er wel van. En als er dan ook nog een unieke kleur op zit die zó fraai is als dit Irish Green, in combinatie met een lichtbruin interieur? Wij zijn fan.

De BMW M8 Gran Coupé Competition is een auto met twee karakters. We hebben lange stukken snelweg in alle comfort verslonden, geholpen door alle mooie systemen die BMW daarvoor aan boord heeft. Adaptieve Cruise Control, Lane-keeping, file-assistentie met stop & go: het zijn allemaal dingen die we steeds logischer gaan vinden in auto's, maar het werkt fantastisch en verfijnd. Zet je de knop om naar de Sport of Track-modus dan kun je de hel laten losbreken. Tenminste, voor de buitenwereld, want in de auto blijft het eigenlijk relatief rustig.

We hebben buiten de snelwegen voornamelijk in de Sport-modus gereden (Track is net wat te assertief voor de openbare weg naar onze smaak), en dan kun je echt leuk spelen met de M8 Gran Coupé Competition. Je hebt geen moment het idee dat je met een auto van bijna 2000 kilogram onderweg bent. De vierwielaandrijving en elektrische hulpsystemen houden alles prima onder controle, zelfs in de druilerige omstandigheden waar we een deel van de dag aan overgeleverd waren. De 0-100 in 3,2 seconden en 0-200 in 11 seconden blijven indrukwekkend, hoe vaak je het ook probeert. Maar zelfs bij dit soort idiote versnellingen heb je nooit het idee dat je de controle kwijt bent: de M8 Competition is een beest, maar wel een bijzonder verfijnd beest.

Het is 'the daddy' der BMW Motorsport auto's en BMW heeft deze auto ook de volwassenheid meegegeven die passend is in onze ogen. Al die snelle kids in hun M2, M3, M4 of M5: je laat ze lekker stoer doen, en als ze te stoer doen naar je zin zet je ze met speels gemak op hun plek. Of je nu brute kracht of oneindige verfijning zoekt: de BMW M8 Competition heeft het in zich.

Ook de cabine is enorm prettig om in te vertoeven. Alle comfort, heerlijke sportstoelen en fraai gecombineerde materialen. De combinatie van aluminium en bruin leder zijn tijdloos en moeilijk te overtreffen naar onze mening. En ook achterin is opvallend veel ruimte voor eventuele passagiers.

Uiteindelijk leidde onze reis naar O'Casey's: de beste Ierse pub ter wereld is gewoon te vinden in Den Haag. De korte fotoserie die we daar voor de deur mochten schieten was een mooie afsluiting van deze bijzondere St. Patrick's Day viering. En hoewel we het fantastisch naar ons zin hebben gehad met de M8 Competition, hopen we echt dat we volgende jaar een auto met chauffeur kunnen inschakelen om ons bij de pub af te zetten en ons later weer op te halen. Gelukkig heeft zo'n Gran Coupé ook genoeg ruimte achterin. En een BOB is snel gevonden met een auto als de BMW M8 Gran Coupé Competition, lijkt ons!

Namens het Bergwerff team bedankt voor de fantastische content; lees hier het volledige artikel op drivepact.com, over deze alternatieve viering van St. Patrick's Day.

Irish Green BMW M8 Gran Coupé Competition