Bergwerff BMW op Rétromobile 2023

Body

 

 

Afgelopen week had Rétromobile weer plaats in Parijs. Het Paris Expo Porte de Versailles was wederom het decor voor misschien wel de mooiste klassieker beurs van Europa. Om voor een beetje contrast te zorgen besloten we per gloednieuwe BMW i7 te reizen. Dankzij het 105 kWh grote accupakket en de range van bijna 500 kilometer is het reizen in deze elektrische limousine vrijwel niet te onderscheiden van een trip in een brandstofauto. 

Het comfort aan boord was dan ook van topniveau en kon worden gezien als een voorbode van het niveau dat ons stond te wachten. De show was namelijk van een ongeëvenaarde schoonheid. Alle klassieke autoliefhebbers uit Europa komen samen om te verpozen in de prachtige Franse hoofdstad en te kijken naar het beste dat de automobielindustrie in de afgelopen ruim 100 jaar heeft voortgebracht. 

Een paar persoonlijke hoogtepunten waren een Ferrari 250 GTO, Ferrari 275 GTB, Porsche 992 GT3 RS, de Renault Twingo stand, BMW 507 Roadster en de Jaguar XJ220. Of u nu liefhebber bent van raceauto’s of van klassieke toerauto’s voor een ieder is er genoeg moois te zien. De "preview night" voorafgaand aan de show is een effectieve manier om op een rustige beursvloer in recordtijd alle auto’s te kunnen zien. 

De tweede dag stond in het teken van het bekijken van verschillende auto’s bij veilinghuizen en het bezoek aan de veiling bij RM Sotheby’s. Vooral dat laatste was een indrukwekkende belevenis. De miljoenen vliegen je letterlijk om de oren. Vooral tegen het einde van de veiling toen de Bugatti Chiron Profilée voor een recordbedrag van 8,7 miljoen euro werd afgehamerd! 

De terugreis, nog diezelfde avond, verliep natuurlijk weer in alle comfort. De BMW i7 kunt u zien als een persoonlijke TGV die reizen tot een geheel nieuwe belevenis heeft gemaakt. 

We hebben wat mooie auto’s voor u onderweg naar Gorinchem. Vergeet dus niet de site goed in de gaten te houden. 

Tot snel!