BMW M4 Competition Cabrio

De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive toont bij de eerste aanblik al zijn op sportiviteit en de racerij geïnspireerde karakter. Zijn nieuwe, hoogwaardig geconstrueerde softtop en de strakke lijnen van de carrosserie versterken de indruk van pure schoonheid en emotionele kracht. De softtop verenigt de voordelen van een inklapbare hardtop met de klassieke elegantie van een stoffen kap – ofwel het beste van twee werelden.

Het hoogstaande weggedrag van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive kenmerkt zich door de sublieme stuurprecisie. Het stuurgedrag is ook op de limiet neutraal en laterale krachten bouwen lineair op tijdens het toenemen van de dwarsversnelling. De hoge torsiestijfheid van de carrosserie en het onderstel maakt een perfect controleerbaar weggedrag mogelijk, zelfs in de meest extreme rijsituaties. Belangrijke factoren daarbij zijn de aangebrachte verstevigingen die bedoeld zijn om de rijdynamiek verhogen, zoals een aluminium paneel in de structuur aan de voorzijde, verstevigingen onder de vloer en een subframe voor de achteras, met een vaste verbinding met de carrosserie. Specifiek voor de cabrio Cabrio zijn torsiesteunen aan de achterzijde van de carrosserie aangebracht.

Het interieur van de nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive mengt een moderne premium ambiance met de van M bekende racesfeer. Het met leder beklede M Sportstuurwiel met schakelpaddles, de M specifieke versnellingshendel en de rode interieuraccenten houden de concentratie van de bestuurder gericht op de intense rijbeleving die hem te wachten staat. Elektrisch verstelbare en verwarmbare M Sportstoelen en uitgebreide Merino lederen uitrusting zijn standaard, nekverwarming en – voor het eerst – stoelventilatie zijn optioneel. Een aantrekkelijke highlight van de optielijst zijn de nieuwe, verwarmbare M Carbon kuipstoelen. Die verenigen een laag gewicht en functionaliteit uit de racerij met uitstekend comfort op de lange afstand en hoogwaardig vakmanschap.

De nieuwe BMW M4 Competition Cabrio met M xDrive gaat vanaf juli 2021 in productie.