De BMW i5

De BMW 5-serie is al sinds de introductie van de eerste generatie een vaste waarde in het gamma van BMW. Door de jaren heen is de 5-serie gebruikt als het ultieme platform om de nieuwe technologieën naar de massa te brengen. De 5-serie staat voor innovatie en uitmuntende rijeigenschappen.
 

Met de introductie van de BMW i5 heeft BMW voor het eerst in haar bestaan een volledig elektrische 5-serie in het productgamma. De i5 wordt in eerste instantie leverbaar in twee uitvoeringen. De BMW i5 eDrive40 en de BMW i5 M60. Beide auto’s zijn voorzien van een accupakket 84.4 kWh waarvan 81 kWh bruikbaar is. De eDrive40 krijgt een range variërend tussen de 497 en 582 kilometer en 340 pk. De eDrive40 haalt een topsnelheid van 193 kilometer per uur. De BMW i5 M60 is een ware geweldenaar. Dankzij xDrive vierwielaandrijving in combinatie met twee motoren die samen 601 pk leveren gaat de BMW i5 M60 van 0-100 in 3.8 seconden en haalt een topsnelheid van 230 kilometer per uur. Door al dit geweld levert u wel een klein beetje range in maar komt de i5 M60 volgens de metingen van de WLTP nog altijd tussen de 455 en 516 kilometer ver op een acculading.
 

Het interieur van de BMW i5 is al net zo modern en vooruitstrevend als de onderhuidse techniek. De i5 is in alle gevallen uitgerust met BMW OS 8.5 en kan worden bediend middels een touchscreen en de welbekende iDrive controller. De i5 is naar wens leverbaar met een volledig Vegan interieur maar kan naar wens ook worden uitgerust met prachtig Merino leder. Beide i5 modellen zijn klaar voor Plug & Charge waarbij u slechts de auto hoeft in te pluggen en direct kunt laden. U kunt dan laden zonder tussenkomst van uw laadpas. Uniek voor de BMW i5 is dat er de mogelijkheid is voor de Multi Contract Option waarbij u tot wel 5 laadpassen kunt koppelen aan de auto en u dus vrijwel altijd verzekerd bent van de mogelijkheid direct te laden.
 

Bent u ook enthousiast geworden over de nieuwe BMW i5 dan kunt u ons een bericht sturen via onderstaande button, wij nemen dan contact met u op zodra de eerste auto’s binnen zijn of houd onze website goed in de gaten.