De Nieuwe BMW 2 serie Coupé

Body

 

 

BMW opent een nieuw hoofdstuk in zijn traditie van super sportieve compact modellen. Dit proces zal een nieuwe maatstaf voor rijplezier vormen - een merkspecialiteit – in het premiumsegment van deze voertuigklasse. De nieuwe BMW 2 Serie Coupé belichaamt sportieve bekwaamheid in een bijzonder geconcentreerde vorm, met een voertuigconcept dat volledig gericht is op dynamische uitmuntendheid, een atletisch design, krachtige motoren en verfijnde chassis technologie. Zijn op zichzelf staande uiterlijk, een zescilinder in-line benzinemotor aan het strakke einde van de line-up, achterwielaandrijving en chassiscomponenten overgedragen van de BMW 4 Serie zetten een helder verband tussen de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé en de compacte BMW 1 Reeks, terwijl ook de basis wordt gelegd voor prestatiekenmerken buiten het bereik van elke segmentrivaal. De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé volgt dus in de bandensporen van de legendarische BMW 02, die 55 jaar geleden het begin maakte van de recente geschiedenis van het merk van compacte en onweerstaanbare sportieve tweedeursmodellen.

De frisse, jeugdige en extraverte uitstraling van de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé wordt aangevuld door grondig ontworpen en perfect uitgebalanceerde rijeigenschappen. Het voertuigconcept is volledig afgestemd op het aanbod voor wendbaar en nauwkeurig controleerbaar rijgedrag in zeer dynamische situaties. Compacte afmetingen, intelligent lichtgewicht ontwerp voor het lichaam en de chassis, een tot 12 procent hogere statische torsiestijfheid vergeleken met het vorige model, bijna perfecte 50:50 gewichtsverdeling en geoptimaliseerde aerodynamica creëren een ideale blauwdruk voor een voertuig waarbij sportieve uitmuntendheid centraal staat. De wendbaarheid, stuurprecisie en bochtendynamiek van de nieuwe BMW 2 Serie Coupé vertegenwoordigen een belangrijke stap voorwaarts ten opzichte van het vorige model. Daarbij verbeteren geoptimaliseerd rijcomfort en akoestiek de mogelijkheden van de auto zowel in het dagelijks rijden als op lange afstanden.

Uitzonderlijk geavanceerde chassiscomponenten die oorspronkelijk zijn ontworpen voor de BMW 4-serie modellen en speciaal aangepast voor de nieuwe BMW 2 Reeks Coupé, staan garant voor superieure rijeigenschappen. De vooras met veerpoten en achteras met vijf draagarmen zijn ontworpen om het gewicht te minimaliseren en stijfheid te optimaliseren. Standaard gemonteerde lift gerelateerde dempers verbeteren zowel het sportieve vermogen van de nieuwe auto als het rijcomfort. Afhankelijk van de weg, zorgen deze voor extra demping om de beweging van het lichaam van de auto te controleren wanneer u over grote hobbels rijdt. Het systeem reageert op kleine oneffenheden in het wegdek, wat samen gaat met lage dempingskrachten die een hoog comfortniveau opleveren.
Het vlaggenschip van de 2-serie Coupé-variant wordt standaard geleverd met een M Sport-remsysteem en een M Sportdifferentieel achter. Daarnaast is adaptieve M-ophanging met elektronisch gestuurde dempers ook inbegrepen in de selectie van optionele apparatuur.
De nieuwe BMW 2 Reeks Coupé is standaard uitgerust met 17 inch lichtmetalen velgen. 18-inch lichtmetalen M-velgen met banden in verschillende maten zijn onderdeel van de M Sport-specificatie.