De nieuwe BMW Alpina B8

In navolging van het succes van de BMW ALPINA B6 Bi-Turbo Gran Coupé, breid ALPINA haar aanbod in het premium segment uit met de nieuwe BMW ALPINA B8 Gran Coupé. Hij combineert topprestaties, de hoogste mate van rijdynamiek en comfort met een gedurfd en krachtig design. Een exclusieve automobiel die al uw zintuigen prikkelt.

  • Krachtreserves: De 4.4 liter V8 bi-turbo krachtbron produceert een indrukwekkende 457 kW (621 pk). Het maximum koppel van 800 Nm komt vrij bij slechts 2000 rpm, dit zorgt voor een energieke vermogensafgifte die permanent op afroep beschikbaar is.
  • Een explosieve rijervaring: vanuit staande start accelereert de BMW ALPINA B8 in 3,4 seconden naar 100 km/h en bereikt een topsnelheid van 324 km/h.
  • V8 sound op afroep: het speciaal ontwikkelde ALPINA sportuitlaatsysteem is een roestvrijstalen wonder. Een streling voor zowel oog als oor, ontworpen om tegendruk te reduceren en het onmiskenbare volvette, pure geluid van een krachtige V8 voort te brengen. De bestuurder kan de klank beïnvloeden bij het schakelen tussen de COMFORT en SPORT modus, waarbij de actieve uitlaatkleppen worden bediend.
  • Fascinerende rijdynamiek, superieure rijervaring: De onderstelafstemming van de BMW ALPINA B8 is harmonieus en gebalanceerd, in staat om superieur reiscomfort voor lange afstanden te combineren met precieze handling. De adaptieve dempers zorgen voor een breed spectrum aan rijmodi, uiteenlopend van COMFORT+ tot SPORT+.
  • Precision design: Het voorname, ingetogen voorkomen van de Gran Coupé met zijn elegante lijnen die op meesterlijke wijze het vloeiende silhouet benadrukken. Het atletische karakter wordt verder geaccentueerd door de ALPINA aerodynamica. De ALPINA CLASSIC 21” gesmede wielen met het minimalistische 20-spaaks ontwerp, zorgen voor de onmiskenbare, exclusieve ALPINA signatuur.
  • De fijnste materialen: Het interieur reflecteert het luxueuze comfort van de ALPINA B8 tot in detail. Hoge kwaliteit materialen, een zeer uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve ALPINA details dragen bij aan een voortreffelijk interieur. Het interieur kan naar wens worden uitgevoerd in het fijnste LAVALINA leder, weelderig, soepel en onovertroffen.      
BMW ALPINA B8 Gran Coupé